torsdag 26 maj 2011

En större Nisse!

I dag fick Nisse sin årliga vaccination som en för tidig födelsedagspresent. Passade samtidigt på att väga båda herrarna. Laban väger - håll i er nu - 33,8 kg! Men han är inte överviktig (enligt veterinären), bara kraftigt byggd. Hmm, det där resonemanget känner jag igen! ;-)

Nisse nådde All Time High med ett resultat på 22,8 kg! Enligt veterinärens anteckningar har han aldrig vägt över 21,7 kilo när han varit där och nu har han dessutom fällt ut minst två eurasier till, det är ett under att han har kvar någon päls över huvud taget.

Att det skiljer hela elva kilo mellan dem är inte så konstigt, för det skiljer en decimeter på höjden dessutom. Plus att Laban har sjukt mycket päls.

Apropå Nisses deppighet sade hon att en hund brukar vänja sig på 1-2 månader när någon familjemedlem (människa eller hund) försvunnit. Det har gått cirka en månad sedan husse försvann och det märks att Nisse är mer harmonisk, så det stämmer nog.

Hon gjorde även en enklare hälsokoll på Nisse, och den var helt utan anmärkning. Särskilt glad blev jag att höra att hans tänder är jättefina. Någon tandborstning står inte på agendan här hemma (och ja, jag skäms), tuggben tuggar han bara på när han får lust, och det är inte så ofta. Men jag ger båda hundarna varsin Dentastix varje kväll och det hjälper tydligen. Enligt veterinären är de faktiskt så bra som reklamen säger. Det är dock märkligt att de hinner ha någon effekt på Nisses tänder, för han sväljer nästan sin hel i i sin iver att hinna sno Labans. Laban ligger i stället i godan ro och tuggar lite långsamt och eftertänksamt på sin - mycket enerverande för Nisse!

1 kommentar:

"mormor" Suz sa...

Ops! Grabben ÄR stor ;)
Men inte bara det...enligt ytterligare ett av dina inlägg så är han ju himla smart. Ostsmart :)
Puss till stor, vacker och smart hund <3
Kramar/ Suz