onsdag 25 september 2019

Hoho?

- Det verkar som om min matte tycker att det bara är den där stora klumpiga valpen som räknas - hon skriver bara om honom ju!


För Freja är det faktiskt nyttigt att vi håller på att träna Totte, hon slinker med i träningen av bara farten. Och även om hon redan är rätt duktig på det mesta, har bl.a. hennes reaktion när vi möter andra hundar blivit betydligt behagligare. Hon är även lugnare inomhus, även om gårdshundsbeteendet plockas fram ibland och hon blir vansinnig på att det går hundar utanför hennes hus. Detta sammanfaller ofta med att hon har tråkigt. 


Totte och hon gillar varandra, men han har fortfarande inte begripit att han är tre gånger så stor som hon, vilket innebär att leken blir lite brutal ibland. Och när man är mitt uppe i något roligt kan det vara svårt att sluta, även om föremålet för uppmärksamheten låter lite arg. Så då brukar vi gå in och säga "Stopp!" till Totte, vilket han faktiskt accepterar.


Även om Totte av naturen är en ras som älskar alla, är det inget större problem med Freja heller. Hon går som synes ut med vem som helst i koppel - till och med en liten minimänniska på tre år. Och när vi har gäster ligger hon gärna tätt intill någon av dem i soffan, vilket tack och lov de flesta tycker är mysigt. 


Och ibland vill man vara lite ifred. Då bygger man sig ett kuddfort och skärmar av sig från verkligheten.

Inga kommentarer: