fredag 21 mars 2014

Förberedelser

Hur söt får man vara egentligen?


Nu är det 3,5 vecka kvar tills vi hämtar Freja. Tiden går långsamt!! Vi försöker förbereda Nisse och Laban så gott det går inför hennes ankomst. En liten valp tar ju gärna efter vuxna hundars beteenden, så det gäller att slipa bort de värsta olaterna. Dessutom har vi börjat ge dem mat vid bestämda tider och sedan ta bort matskålarna. De är ju inte särskilt matglada, så skålarna har kunnat stå framme hela dygnet innan. Och vi vill ju inte att Freja ska äta sig smällfet på vuxenmat!

Vi har även bett uppfödaren att skicka tillbaka en handduk någon vecka innan vi hämtar henne. Vi lämnade den när vi var där och den kommer då att dofta Freja, så att hundarna får vänja sig litegrann vid hennes doft. Vi gjorde likadant när vi väntade på Laban och Nisse var otroligt intresserad av handduken! Ett bra tips även när man väntar hem en nyföding från BB.

2 kommentarer:

Anita sa...

En tjej i huset....kan föreställa mig hur killarna ska bli glada :) Vad är det för ras Anna?

Anna sa...

Som du såg är det en DSG Anita. Och tack och lov är uppfödaren väldigt noga med att det ska vara så lite jakt som möjligt i hennes valpar, så det kommer nog att bli riktigt bra!