söndag 9 mars 2014

Snart blir vi flera!

Freja, en vecka gammal. Foto: Anna Dahl

Vi väntar tillökning! I går var vi och hälsade på lilla Freja som flyttar hem till oss strax före påsk. Hon är bara tre veckor, ungefär lika stor som min hand och tar sig fram på vingliga ben. När vi kom dit hade hon och hennes syskon på morgonen viftat på svansarna för första gången!

Freja är en dansk-svensk gårdshund, en ras som jag varit intresserad av i många år. Den är lagom stor, rolig att träna, snygg att se på och dessutom är det häftigt med en ras som är så otroligt gammal - den räknas som en svensk lantras och har funnits i flera hundra år. Lite skillnad mot eurasier som bara funnits i Sverige i ca 25 år!

Men varför skaffar vi en hund till, när det redan finns så många djur här i huset? Den främsta orsaken är faktiskt Nisse. Hans diagnos gör framtiden lite osäker, han kan i värsta fall försämras rätt fort och vi vet inte hur länge han i så fall kommer att finnas med oss. Därför har vi valt att fasa in en ny hund redan nu, så att Laban ska slippa bli ensam. Och i och med att hon är såpass liten kommer det inte att bli några större problem i bilen eller på promenaderna.

Här kommer några bilder från i går!

Första gången i mattes famn.

Valphög! Freja är tydligen kudde åt ett av sina syskon.

Hon har ett hjärta på ena sidan!

- Mamma! Vad gör du därute? Kom tillbaka!

Puss på dig syrran!

1 kommentar:

Anita sa...

Nu både ser och läser jag...en DS. Jag har en här som jag brukar passa när matten behöver hjälp, han heter Nisse :) Jättesnäll och go hund men ganska mycket jakt i honom! Svårt ha honom lös på promenader! Hoppas det går riktigt bra med lilla tjejen och killarna!