tisdag 30 december 2014

Stackars Nisse!


Jag skrev på Facebook i förmiddags att Nisse tydligen tycker att det inte är enbart husse som ska få gå till doktorn. Dags för nästa sjukling alltså! 

I går kväll när vi kom hem från sjukhuset (igen!) blödde Nisse från ena framtassen. Han fick mer och mer ont under kvällen och ville till slut inte stödja på benet alls. Jag ringde till djurkliniken här i Nybro i morse och fick en tid några timmar senare. Veterinären rakade och tittade, men kunde inte se mer än att det verkade komma från klon. Förmodat klobrott längre in och klokapseln behövde opereras bort. De vågade dock inte göra det där eftersom det är så riskfyllt att söva epilepsihundar, så vi skickades till Kalmar i stället. 

Lämnade av honom där och veterinären ringde på eftermiddagen för att berätta att operationen gått bra. Han hade heller inte fått något anfall under sövning eller väckning, skönt! Men det var inget klobrott... Hundstackaren har på något outgrundligt sätt lyckats bryta klobenet på flera ställen!!! Inte undra på att han hade ont...

Allt togs bort (så han kommer inte få någon ny klo där), men läkningen kan bli knepig. Eventuellt måste man söva honom på nytt för att rensa upp splitter igen. Det får vi se när vi ska på återbesök på fredag. 
Han är iaf hemma och just nu ligger det en groggy hund med en jättestor tratt vid mina fötter...

Inga kommentarer: