onsdag 7 januari 2015

Tratt-Jocke


I dag var det dags för det andra återbesöket hos veterinären med Nisses tass. Han har de senaste dagarna sluppit bandaget och bara behövt ha sko utomhus och tratt inomhus. Och den där tratten är nog jobbigare för oss än för honom... Nisse ska, mer än någonsin, vara så nära oss det bara går och paraboltratten skrapar oss i knävecken hela tiden! Plus att han under sitt ständiga vankande här hemma slår i dörrar, möbler och väggar.

Vid besöket i dag röntgades tassen, som ännu inte är helt läkt. Röntgenbilden visade att det fortfarande är benrester kvar. Antingen kommer han inte att ha besvär av det, eller också ställer det till bekymmer - och då blir det en ny operation. Det är dock svårt att få bort allt tydligen. Han ska äta antibiotika en vecka till och fortsätta med tratt och sko.

Veterinären bokade också in oss på ett besök hos både ortoped och neurolog om en vecka. Nisse har under de senaste månaderna haft märkliga besvär med bakstället. Ibland lättare hälta, ibland har bakstället nästan låst sig. Det känns som om det är neurologiskt och hon höll med mig om att det kan vara mindre epilepsianfall som orsakar det. Det går väl antagligen inte att göra något åt i så fall, men om det är något annat kanske det går att åtgärda. Därför drar vi igång en utredning nu när vi befinner oss i en försäkringsperiod.

Slutligen: Det är verkligen plågsamt att ta med Nisse till veterinären, han är så fasansfullt rädd. Hela han skakar, han gnyr och vill bara därifrån. Det gör så ont i hjärtat att se honom...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Stackars Nisse,hoppas han blir bra snart, nospussar från syster Glimma :)

Anna sa...

Tack Eva. Nospussar tillbaka till syrran från "den halte"!