tisdag 25 augusti 2015

Känd från tv?


I morse var det dags för ett av de veterinärbesök jag fasat mest för. Jag gosade lite extra med Nisse i går kväll, eftersom jag inte var säker på att jag skulle få göra det fler gånger... 

Ansvarig för undersökningen var den ortopedkirurg som haft hand om Nisse tidigare och vi träffade honom innan vi lämnade Nisse. Nosen skulle undersökas både med röntgen och genom att titta i den från alla möjliga håll. När man har en hund som har haft cancer, är man självklart extra orolig att det dyker upp igen. Om han skulle hitta någon nostumör skulle han ringa omedelbart och vi hade då bestämt att låta Nisse somna in under narkosen.

Vid lunch ringde han äntligen. Det fanns inga tecken på någon tumör, inte heller på något främmande föremål. Däremot hade han hittat några "vita pålagringar" på slemhinnan, något som eventuellt skulle kunna vara svamp. Det är skickat för analys och vi får svar om 10-14 dagar. Om det är så, kan man genomföra en rätt komplicerad behandling där man borrar ett hål i nosväggen och behandlar den vägen - något som tydligen är både effektivare och något bättre för hunden än att bara spola rent. 

Nisse är i alla fall hemma igen och vi får ha honom kvar ett tag till! Känns så skönt... 

Och en helt annan sak. När vi var där var även ett tv-team på djursjukhuset och filmade för Veterinärerna. Vi blev inte intervjuade, men kan mycket väl synas i bakgrunden. Och under en av deras intervjuer med en kattägare kan man eventuellt höra en hund som låter i bakgrunden. Det är Nisse som sjunger - skyhög efter det metadon han fått!

Inga kommentarer: