torsdag 29 januari 2015

Lille plutten!


Efter en lite bökig bilresa genom både snö- och hagelstormar, är vi nu hemma med Nisse. Han är för tillfället en rätt intressant blandning av att vara stengroggy och hög som en skyskrapa...

När det gäller tån har en amputation gjorts. Dock upptäckte kirurgen när han kapat vid leden att det ben som var kvar uppvisade förändringar - därför sågade han av en bit av det också. Allt är skickat på analys och det tar cirka sex veckor innan det är färdiganalyserat. Det blir en väldigt orolig väntan! 

När det gäller epilepsin har vi beslutat att sätta in medicin och vi börjar med den på måndag. Vi får se hur han reagerar, insättningssymptomen kan bl.a vara vinglighet, ökad törst samt ökat kissande, och i förlängningen kan det påverka lever och benmärg. Stackars Nisse, som hatar att ta blodprov, lär nog få stå ut med rätt många framöver... Men det känns som rätt beslut. Han har haft såpass täta och skiftande krampanfall att vi vill försöka undvika att det eskalerar ännu mer. 

En annan effekt av medicinen kan vara att han blir slöare. Och det tror jag är bra. Han är ju så uppe i varv jämt, vilket förmodligen påverkar epilepsin negativt -den verkar ibland vara stressutlöst. Veterinären berättade förresten att den nya epilepsimedicin som kommit (som hon inte rekommenderade för Nisse) tvärtom kan göra hunden hyperaktiv - himla tur att vi slipper den, jisses vilken fart det skulle bli på honom då!

Och Freja är oerhört bekymrad för Nisse.  Hon släpper honom inte med blicken när han ligger och piper, hon har nosat försiktigt på honom och för en liten stund sedan hämtade hon en boll som hon puttade fram till honom. Så sött!

Inga kommentarer: