söndag 3 maj 2015

Nisse, hur mår du?


Nej, Nisse mår inte så bra. Men det är svårt att säga riktigt vad det är. Han går ofta undan och lägger sig, vilket han aldrig gjort förut, han är grinigare - han är även markant tröttare. Det sistnämnda kan dock bero på epilepsimedicinen.

Men då och då har han ont, och det är svårare att förklara. Han går lite illa, framför allt när han rör sig långsamt. Och det är ingen skillnad om han har legat och vilat, eller om han varit igång. 

Han har vid ett par tillfällen haft ont i höger framben (det ben som inte opererats) och även legat och slickat på det. Men efter ett tag har allt verkat bra igen.

Ett flertal gånger har han även haft ont i vänster framben, en gång var han t.o.m blockhalt - sedan gick det hux flux över. Och i går när vi klippte klorna reagerade han när Lotta rörde hans vänstra handlov, det har han aldrig gjort förr.

Vi blir inte kloka på hur illa det är,  men så länge han äter, studsar runt när vi ska gå ut eller när han ska få tuggben, samt orkar jaga Freja i trädgården ibland, behöver vi kanske inte vara så oroliga? Men det är märkligt att det kommer och går, samt verkar vara på lite olika ställen. 

I mitt hjärta känns det dock att han inte är helt frisk och jag undrar hur länge till vi får ha honom kvar hos oss. Om det är cancern kan förloppet vara rätt snabbt tyvärr.

2 kommentarer:

Suz sa...

Det är så jobbigt att se våra godingar när de inte mår vidare bra <3
Håller tummarna... Kram!

Anna sa...

Tack Suz. Extra kram till Megan!