tisdag 23 juni 2015

Freja har badat!


Eller nåja ... badat kanske är att ta i - men hon doppade i alla fall en del av kroppen på midsommarafton! (Husse badade hela han, i 16-gradigt vatten.) Med tanke på de andra två herrarnas vattenovilja, är det rätt skönt att ha en "normal" hund. Inom parentes kan nämnas att veterinären föreslog bassängträning för Nisse. Hon insåg vid mitt råa asgarv att det kanske inte var någon bra idé för en hund som går omvägar runt vattenpölar!

Förutom att lilla fröken har badat har hon även fortsatt vara förbannad på sådant som hon inte tycker ska finnas på hennes tomt. Fåglar till exempel ... Och en dag blev hon tvärilsk inomhus. Det tog ett tag innan jag förstod att det berodde på en humla som surrade omkring utanför fönstret. Snacka om vakthund!

På promenaderna finns det dock ett knep för att hindra henne från att uppmärksamma folk och fä. Hon får helt enkelt bära en boll i munnen - fungerar jättebra! Vid bollbrist går det såklart lika bra med en tallkotte (eller flera, om hon får bestämma).

Och apropå att bära. Det är vansinnigt kul att stå och titta på henne när hon leker i trädgården. Hon är mycket duktig på att sysselsätta sig själv när de gamla gubbarna inte orkar leka med henne. Oftast plockar hon upp en pinne eller något liknande i munnen och sedan springer hon fram och tillbaka  med den. Det roliga är att när hon springer skuttar hon fram med små hoppsasteg, samtidigt som benen på något mycket märkligt sätt spretar åt alla håll.

Vi har förresten kommit på EN sak som hon inte tycker om att äta. Färsk salvia!

Inga kommentarer: