lördag 30 januari 2021

Totte 2 år!

I dag fyller Totte hela två år. Han är definitivt inte vuxen än (ädel frukt mognar långsamt, brukade min farfar säga), men det känns som om han är på god väg. Det är fortfarande mycket energi och bus, men han älskar även att vara nära och gosa. 

Hurdan är han numera? Han är fortsatt mycket tv-intresserad, men vi har även upptäckt att han tycker om musik. Lite oklart vilken genre som är favoriten, men han lyssnar i alla fall med stort intresse.

Allting stämmer.

Fortsätter också att fascineras över hans vilja att vara till lags. När vi tränar Freja är det godis som är den primära belöningen för henne. Det funkar såklart även på Totte, men minst lika användbart är det att säga ett "Braaa!!" och klappa om honom lite. Han blir oerhört lycklig för sådant.

Han tycker allra bäst om män. Jag duger, men husse kommer på en solklar första plats - Totte rantar efter honom hela tiden. Och när det gäller övrig familj och vänner, är det karlarna han helst är hos. Tur att Freja gärna lägger sig hos kvinnorna!

Väntar på att det ska komma någon trevlig karl som kan kasta bollar till mig.

Men han tycker om tjejer också. I julas blev han hastigt magsjuk och fick sova en natt på Läckeby Djursjukhus för att vätskas upp. Han ville inte alls åka hem därifrån sade personalen, eftersom han hade träffat en flatcoated retriever-tjej som han blev våldsamt förälskad i. Vadå kastrerad?

Apropå magsjuka. Även Freja har varit/är sjuk, men betydligt allvarligare. Hon fick vara på Läckeby i två nätter och Totte var fullständigt förtvivlad. Han letade och letade och kunde inte förstå vart hon hade tagit vägen. Och när hon väl kom hem blev han först överlycklig och sedan jätteledsen när han upptäckte att hon inte orkade leka med honom. Det är väldigt fint att se det band som är emellan dem!

Jättedeppig.

Vakar över Freja.

Största lyckan just nu är faktiskt att vi har bytt överkast. Det innebär att på kvällarna är han inte nere i vardagsrummet hos oss längre, utan han traskar i stället upp på övervåningen och lägger sig i sängen på det älskade överkastet (jag fattar verkligen inte vad det är som är så speciellt med det). Då och då slår det honom tydligen att han kanske bör visa sig lite social, för då lunkar han ner igen, går en långsam runda förbi oss när vi sitter i soffan (ofta utan att ens ägna oss en blick) och sedan går han upp igen. 

I födelsedagspresent i dag fick han skönsång (som Freja inte gillade, Totte såg mest förvånad ut) och en gosedjurskanin. Den har han hittills inte släppt, så kul att se att han blir glad!



Inga kommentarer: