tisdag 23 juli 2013

Mera om Nisse

Det känns som om det är väldigt mycket elände och väldigt mycket Nisse i den här bloggen just nu ...

Veterinären ringde i går om provsvaren. Han har ingen borrelia, däremot förekomst av anaplasma. Anaplasma har ingen koppling till epilepsi (vilket borrelia kan ha) och sjukdomen har tack och lov inte brutit ut. Därför bestämde vi oss för att avvakta några dagar med antibiotika, eftersom jag ju ska träffa neurologen nästa vecka. Han ska dessutom vara bortlämnad på hundpensionat i helgen och det kan bli bökigt för honom om han är nyinsatt på medicinering då.

Anaplasma är en fästingöverförd sjukdom (kallades tidigare erlichia), som kan få rätt läskiga symptom, som hälta, trötthet, aptitlöshet, blödningar osv. Den är dock behandlingsbar. Att han har antikroppar i blodet innebär att han har utsatts för smittan, men det innebär inte att sjukdomen kommer att utlösas - han har än så länge inga symptom och värdena är inte alarmerande låga. Dock vill man sätta in antibiotika för säkerhets skull, ifall inte nya prover nästa vecka visar att det gått tillbaka. Epilepsin har alltså inte fått någon förklaring än, så den måste utredas vidare.

Och Nisse mår hur bra som helst. Han är lika hoppig och studsig som vanligt, äter bra, sover bra och är ibland allmänt hopplös. Samma gamla Nisse alltså!

Inga kommentarer: