onsdag 17 juli 2013

Ny provtagning

I dag har Nisse varit hos veterinären igen, det var dags att kolla om trombocytvärdet blivit bättre. Är förresten fascinerad över hans vikt - han väger hela 23,9 kg trots en massiv fällning, han har blivit en stadig bit. För att vara han.

Själva provtagningen gick bättre den här gången. Nisse gömde huvudet i min armhåla för att slippa se eländet, samtidigt som han pep som om de skulle ha ihjäl honom! Men han slapp den läskiga rakapparaten, det tyckte han var skönt. Och han stod still. Nu återstår att se om han låter bli såret, förra gången blev det tratt till slut.

Sedan var det lite nervös väntan innan veterinären - som jag fattat stort förtroende för - kom ut med provsvaren. Det visade sig tyvärr att blodplättsvärdet var likadant som förra gången, han har även  lite för låg produktion av vita blodkroppar. Hon skickade iväg svaret för manuell räkning för säkerhets skull, och samtidigt kollar de ifall han kan ha borrelia eller anaplasma. Hon poängterade dock att en sådan infektion visserligen kan utlösa ett epilepsianfall, men det kan också röra sig om ett separat problem.

För att försöka hitta orsaken - för att det är något vajsing någonstans var hon ganska säker på - har jag därför fått en remiss till en mycket duktig neurolog som får ta över utredningen. Ska dit 1 augusti, skönt att det ändå blir såpass snart. De kan visst även mäta koagulationstiden, oklart varför det behöver göras dock (det är inte lätt att komma ihåg all information, därför är det även för min skull jag skriver ner så mycket som möjligt här).

Och att han inte haft några fler anfall sade hon antingen kan bero på att det var en engångshändelse, t.ex. om det rör sig om en infektion. Men hon har också varit med om att det tagit ett par månader innan det "sparkat igång" ordentligt. Bara att vänta och se alltså.

Hans mage är för övrigt bra nu och det är ett helsicke att vakta specialfodret från Laban och katterna - det är tydligen väldigt smaskigt!

Inga kommentarer: